Monday, October 10, 2011

BUDDHALAISEN MINDFULNESS'IN KESKUSTELU ILTA


KUTSU

TERVETULOA BUDDHALAISEN MINDFULNESS'IN KESKUSTELU ILTAAN

14.11.2011 klo 18-20.30

RAUHAN ASEMA, Veturitori, Pasila



Keskustelu forumi on jatkoa 2.10.11 pidettyyn dialogiin, jonka tarkoitus oli edistää vuorovaikutusta ja yhteisymmärrystä Buddhalaisten yhteisöjen välillä. Mindfulness ja sen ympärillä olevat kysymykset nousivat esiin dialogissa. Tämän tilaisuuden tarkoitus on keskustella näistä kysymyksistä. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille joita kiinnostaa Mindfulness sekä Teille jotka haluavat keskustella Mindfulness'in tilasta Suomessa. Kaikki ovat tervetulleita dialogiin.

Mindfulness'in harjoittaminen alkaa olla tutumpi monille Suomessa. Mindfulness pohjautuu Buddhalaisiin meditaatioharjoituksiin ja ajatteluun. Näitä harjoitusmenetelmiä ja ajattelua opetetaan Suomen monissa Buddhalaisissa keskuksissa. Näistä opeista on myös kehitetty hoito-interventiot MSBR- Mindfulness-Based Stress Reduction sekä MBCT- Mindfulness-based cognitive therapy. Mindfulness kursseja tarjoavat monet instanssit kuten hyvinvointikeskukset, työterveyshuollot, terapiaa tarjoavat yhteisöt sekä Mindfulness-keskukset.

Hyvin herkullista olisi
- sekä tehdä molemmat Buddhalaisten keskuksien ja Mindfulness kouluttajien tarjoamat opit tutummaksi. Vaikka Mindfulness'in harjoittaminen alkaa olla tutumpi, kenttä voi tuntua ”epämääräiseltä”.  
- että käydä elävää dialogia niiden yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksista…demystifiointi lienee tarpeen?

Illan keskustelun alustukset:
- meditaatio ohjaaja ja kääntäjä Lauri Porceddu (Dharmachari Sarvamitra) Triratna keskuksesta ohjaa Buddhalaisen mindfulness meditaatioharjoituksen
- työterveyspsykologi Miia Rautiainen esittää MSBR- Mindfulness Based Stress Reduction kurssin sisällön
- Rami Rahtu Nirodha Ry yhteisöstä kertoo Buddhalaisuuden ja Mindulfness'in välisestä suhteesta

Keskustelutilaisuus. Alustusten pohjalta on hedelmällistä pohtia yhdessä:
- Miten määritellään Buddhalaisen ja MSBR:iin pohjautuvien Mindfulness menetelmien eroja
- Mindfulness'in harjoittamisen mahdollisuuksista Suomessa sekä kentän kosketuspinnoista, miten Mindfulness’ia voidaan opettaa ja oppia Suomessa.?
- Mitä Buddhalaisilla yhteisöillä on annettavaa Suomen Mindfulness kenttään?

Terveyssmoothit valmistavat Common Love Ry

Vapaa-ehtoinen 5 euron sisäänpääsy maksu auttaa kattamaan tilan vuokran

No comments:

Post a Comment